Type Here to Get Search Results !

Митрополит Хризостом: Сусрет Бога и човека је императив

Дана, 15. фебруара 2022. године, празник Сретења Господњег, свечано је и торжествено прослављен у манастиру Добрунска Ријека, Државенина, у општини Вишеград. У навечерју празника служено је празнично вечерње, а данас на сам празник служено је празнично јутрење и света архијерејска Литургија.


Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом служио свету архијерејску литургију у манастирском храму Светог оца Николаја, архиепископа Мириликијског. Високопреосвећеном Господину Митрополиту  саслуживали су: архимандрит Јован Гардовић, игуман манастира Добрунска Ријека, протојереј-ставрофор Богдан Станишић и ђакон Будимир Гардовић.

Високопреосвећени Господин Митрополит је у својој бесједи на празничку тему Сретења Господњег истакао: Данас се сусреће човјек са Богочовјеком, са оваплоћеним Сином Божијим. Данас се потврдило пророштво св. пророка Исаије, који је пророковао да ће дјевојка зачети и да ће родити сина и дати му име Емануил, што значи „с нама је Бог“. Послије толико година и вијекова чекања Спаситеља, Он се данас јавља у светом граду Јерусалиму, Њега доносе као мало дијете у јерусалимски храм да Га ставе пред Господа, да његова мајка Марија и праведни Јосив њен обручник принесу дарове како је законодавац одредио да свако мушко дијете које отвори мајчину утробу буде донесено пред Господа, да на посебан начин буде посвећено Господу.


Извор: Митрополија дабробосанска