Type Here to Get Search Results !

Биографија Невене Милосављевић

 

Невена Милосављевић, рођена 13. 04. 1990. године, одрасла у Лешку на Космету, живи у Звечану. Завршила је студије српске књижевности, ради као новинар на ТВ Данкос плус у Косовској Митровици, где има своју ауторску емисију ,,Пергамент” и запослена је као наставник српског језика у Гиманзији у Косовској Митровици. 


Сарадник је издавачке куће ,,АСогласˮ из Зворника и члан хуманитарне организације ,,Српска нитˮ из Подгорице и лектор сајта ,,Злочини над Србимаˮ. Пише поезију, прозу, есеје, критичке осврте. Добитник је 26. међународних награда за поезију, као и два посебна признања ,,Орден кнеза Николе Васојевића” за очување епске традиције и њена збирка песама ,,Источник” награђена је признањем ,,Књига године” у издавачкој кући АСоглас. У припреми су још два рукописа, међу којима је рукопис збирке песама ,,Духовницеˮ коју је 2019. године у манастиру Бешка благословио за штампу блаженопочивши митрополит Амфилохије. 

Сарађивала је као лектор, рецензент и уредник на 70 издања књига својих колега. Више пута је била у улози жирија на књижевним конкурсима. Њена поезија и минијатуре превођене су на руски, мађарски, енглески, француски и немачки језик. Објављивала је поезију и приказе у многим часописима широм Србије и региона (,,Бдење“, ,,Сазнање“, ,,Суштина поетике“, ,,Књижевне новине“, ,,Нова Зора“, ,,Ток“, ,,Петрушка настамба“, ,,Сизиф“, ,,Др Филстуд“, ,,Сребрни вијенац“, ,,Неказано“…) Невена је мајка двоје деце.