Type Here to Get Search Results !

Епископ жички Јустин прославио имендан


У данима Свете Педесетнице која Цркву као невесту Христову чини догађајем непрестаног дејства Духа Светога, а када прослављамо два сасуда Божија освећена благодаћу – Светог Јустина Мученика и Философа и Преподобног Јустина Новог Ћелијског, Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин је свечано прославио свој имендан.

Навечерје имендана Епископа жичког г. Јустина


Овим поводом у Светосавском храму у Краљеву служена је Божанствена Литургија, којом је предстојао Епископ Јустин уз саслужење и присуство мноштва свештеномонаштва и свештенства, као и монаштва Епархије жичке. Верни народ је у великом броју дошао да учествује у овом празничном сабрању.

По благослову Владике, сабрању се беседом обратио Архијерејски намесник ужички протојереј-ставрофор Милош Босић. Он је подсетио на значај празника у коме се налазимо као и на начин живота којим се требамо трудити да будемо учесници Божијег домостроја спасења.

У радости срца освештани су славски колач и жито. Празничним словом присутнима се обратио архимандрит Тихон, честитајући имендан Епископу и пожелевши му свако добро и здравље од Господа. Потом се молитвено сабрање продужило у новом парохијском дому кроз чин освећења истог. Овај дом представља нови украс комплекса нашег храма, који благословом нашег Епископа све виша блиста лепотом дома Божијег. Управо овде је припремљена и трпеза љубави на којој су гости узели учешћа у продуженој радости поводом имендана нашег домаћина Епископа Јустина. Током трпезе, Епископ је заблагодарио Богу на милости којом нам је помогао да се данас нађемо у овом дивном простору, који ће у будуће служити на свако добро дело и пастирску поуку верном народу града Краљева и наше Епархије.


Извор: Епархија жичка