Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор др Милош Весин у емисији "Врлинослов": Бог је тај који нас љубављу подиже из пада


Гост новог издања емисије "Врлинослов" на Телевизији Храм, Архиепископије београдско-карловачке, био је протопрезвитер-ставорофор др Милош Весин, парох чикашки и ленсишки. У емисији аутора и водитеља г. Слободана Стојковића, прота Милош је у оквиру наведене емисије дао одговор на питање како победити депресију. 

Након гостовања у емисији "Врлинослов" у којој је прота Милош Весин нагласио да је депресија  доказ одсуства васкршње радости, она је једно од највећих искушења савременог човека, прота Милош Весин у новом издању емисије дао одговор како победити депресију. 

Говорећи о превазилажењу једне од најчешћих девијација и болести данашњице, парох чикашки и ленсишки је, поред осталог, рекао: 

Ни једна личност, ни из једног проблема, не излази непромењена, питање је само да ли ће та промена бити у позитивном или негативном правцу. Тако је исто и када је реч о депресији, то свакако утиче на промену, а промена сама по себи не мора да буде лоша, јер она је увек добродошла и неминовна, али она промена која нас води ка горе. Човек не може увек да буде усмерен ка том правцу, дешавају се падови, али све док у нама има жеље за устајањем и за (по)двигом ка напред, ка горе, ка бољем, онда таква личност победивши уз Божју помоћ депресију, излази промењена на бољи начин.