Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор др Милош Весин у емисији "Врлинослов": Депресија је доказ одсуства васкршње радости


Гост новог издања емисије "Врлинослов" на Телевизији Храм, Архиепископије београдско-карловачке, био је протопрезвитер-ставорофор др Милош Весин, парох чикашки и ленсишки. У емисији аутора и водитеља г. Слободана Стојковића, прота Милош је у оквиру наведене емисије говорио о хришћанском погледу на депресију.

Депресија је поремећено стање осећања, које човеку и његовој породици квари квалитет живота. По својим симптомима веома се лако препознаје као болест, али се не лечи лако. Свакодневне екстремне промене расположења чине живот човека оболелог од депресије веома тешким и за њега и за његову породицу. Савремена медицина кроз психијатрију и психологију не успева у потпуности да пружи одговор о узроку настанка депресије, што је отежавајућа околност у превенцији овог опаког душевног, емоционалног поремећаја.

Депресија је доказ одсуства васкршње радости, она је једно од највећих искушења савременог човека. Прве забележене појаве депресије имамо још код Хипократа, с тим што је он то називао меланхолија. Углавном, јасна хришћанска дефиниција је да је депресија доказ одсуства васкршње радости, рекао је, поред осталог, прота Милош Весин у емисији "Врлинослов".