Type Here to Get Search Results !

У Москви почела обука будућих свештеника Афричког егзархата

У Русију је допутовао први слушалац из Централноафричке Републике, како би похађао курсеве за будуће свештенство, преноси сајт Патријаршијског егзархата Африке.


Митрополит клински Леонид, патријаршијски егзарх Африке, састао се 19. августа 2022. године са Сергијем Воемавом, бившим вођом једне од православних неканонских заједница Централноафричке Републике, која је примљена у Руску Православну Цркву. Очекују се и слушаоци из Кеније, Нигерије, Малавија, Камеруна и других земаља.

У сарадњи са Синодалним мисионарским одељењем разрађени су образовни програми за обуку свештенства из локалног становништва афричких земаља.

Сергиј Воемава прати на француском језику курс Православно догматско богословље. Предавања о Тајни покајања држи старешина Православног медицинско-образовног центра „Живот“ протојереј Максим Обухов. У Тројице-Сергијевој лаври са Сергијем ће се састати и разговарати архимандрит Симеон (Томачински), доктор наука, доцент на Катедри за филологију Московске духовне академије.

Аудио снимци предавања чувају се за учење на даљину следећих кандидата који говоре француски.

Поред тога, Сергиј је у процесу практичног богослужења и помаже у црквама, обезбеђени су му неопходни обреди служби на француском језику.

Протојереј Игор Давидов, клирик храма Светог Николе у ​​Новој Слободи у Москви, припрема се да одслужи Литургију на француском језику са франкофоним појцима .

Митрополит Леонид је изразио захвалност председавајућем Синодалног мисионарског одељења епископу луховицком Јевтимију на помоћи и плодној сарадњи.


Извор: Мospat.ru