Type Here to Get Search Results !

Прослављена слава Светоуспенског храма у Корбевцу надомак Врањске Бање

 Празник Успења Пресвете Богородице свечано и торжествено је прослављен у свим храмовима Епархије врањске. У навечерје празника, дана 27. августа 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије служио је празнично бденије у цркви Успења Пресвете Богородице у насељу Собина у Врању, а на дан празника, у недељу 28. августа, Преосвећени је служио Свету архијерејску Литургију у цркви Успенија Пресвете Богородице у Корбевцу, општина Врањска Бања.


По завршетку Литије, Епископ Пахомије је обавио чин благосиљања славских колача и кољива, које су за ову прилику припремили овогодишњи кум храмовне славе господин Жикица Јовановић из села Моштаница, као и верници који данашњи празник славе као своју славу. За идућу годину, за кумство славе, пријавио се господин Игор Петровић из села Бујковац.

На крају Литургије, Епископ Пахомије се обратио укрепљујућом и поучном беседом, говорећи о улози и значају Пресвете Богородице за спасење свих нас, као и о значењу самог празника Успења Пресвете Богородице, поучивши нас, из прочитаног одељка Јеванђеља, да се не бринемо превише као Марта, да нам не буде примарно угађање у овом свету, већ да као Марија добар део изаберемо, послушамо Господа и трудимо се да задобијемо Живот вечни.

По завршетку Литургије, за све присутне је организована трпеза љубави, коју је за ову прилику припремио овогодишњи кум славе са својом породицом.


Извор: Епархија врањска