Type Here to Get Search Results !

Александријски патријарх код Председника Републике Мадагаскарa


Патријарх александријски и све Африке Теодор II имао је 14. септембра 2022. године састанак са председником Републике Мадагаскара Ендрјујем Нирином Рахоелином.


На пријем у Председничкој палати са патријархом Теодором ишли су и надлежни митрополит Антананарива Игњатије, епископ толијарски Продром, амбасадор Египта на Мадагаскару Усама Халил и почасни конзул Кипра на Мадагаскару Панагиот Талумис.

Пријем александријског Предстојатеља уприличен је поводомњегове  архипастирске визитације коју ових дана обавља на Мадагаскару.

Током сусрета, који је протекао у веома топлој атмосфери, патријарх Теодор је изложио председнику двехиљадугодишњу историју Александријске цркве на афричком континенту и изложио о пастирском, мисионарском, просветном и добротворном раду Патријаршије у циљу изградње школа, болница, цркава и других институција и, како је посебно истакао, све се ово чини  на добро и напредак народа Богом благословеног Мадагаскара.

Он се осврнуо и на напредак у многом погледу који је држава остварила последњих година и изразио велико задовољство због одличних односа државних власти  са двема патријаршијским епархијама  у тој земљи.

Председник Мадагаскара је захвалио на часној посети и изразио радост на присуству Православне Цркве у земљи.



За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 



Извор: Оrthodoxtimes.com