Type Here to Get Search Results !

Кенија: У Најробију крштено 16. душа


У забаченој уличици поред мале школе, на ободу Најробија у Кенији, једноставна, лимена крстионица испуњава Христову заповест: Идите, дакле, и научите све народе, крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа (Мт. 28,19).


Дана 24. октобра 2022, у Нгандо православној хришћанској школи и Центру за учење у заједници, о. Антипа Одиамбо крстио је 16 лица, после чега је одслужена Божанска Литургија и приређена трпеза љубави.  

Осим што сада има пећ за печење просфоре и крстионицу за крштења, о. Антипа је основао црквеношколски просветни центар у западној Кенији која ће бити и дома за суирочад. Захваљујући великодушном прилозима добротвора широм света, он полако изграђује своју мисију и проширује Христов виноград.

У Африци расте Православље. Стотине, ако не и хиљаде крштења, међу којима су и многа саборна крштења, обављају се широм континента. Отац Антипа је само мали пример већег покрета који захвата континент и увећава Христово стадо верних. Да би се помогло о. Антипи да настави свој рад као свештеник и мисионар сирочади и сиромашних, прилози се могу слати доректно  преко GoFundMe.



За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф,