Type Here to Get Search Results !

Председник Центра за заштиту хришћанског идентитета посетио Одељење за спољне црквене послове Московске Патријаршије


Председник Центра за заштиту хришћанског идентитета (Београд) Д. Валаванидис, који борави у Москви поводом учешћа на фестивалу „Српска утеха руском срцу”, посетио је 20. октобра Одељење за спољне црквене послове Московске Патријаршије и састао се са в.д. замеником председавајућег ОСЦП-а протојерејем Игором Јакимчуком. Састанку је присуствовао сарадник Секретаријата за међуправославне односе ОСЦП-а А. Ј. Хошев.


Д. Валаванидис говорио је о задацима и активностима Центра за заштиту хришћанског идентитета на чијем је челу. Протојереј Игор Јакимчук упознао је госта са залагањима Руске Православне Цркве да се супротстави дехристијанизацији и ширењу хришћанофобије.

У топлој атмосфери међусобног разумевања, разговарано је о тренутном стању међуправославних односа, као и о перспективама развоја братске сарадње између Руске и Српске Православне Цркве.

На крају састанка гости су разменили поклоне.

Д. Валаванидис 18. октобра се молио на Патријаршијској Божанственој Литургији у Успењском Саборном храму московског Кремља. Истог дана, гост из Србије присуствовао је свечаном отварању фестивала „Српска утеха руском срцу“ на Православном универзитету „Свети Тихон“, где ће 21. октобра имати излагање у оквиру едукативног дела „Руско-српско наслеђе. Тренутно и вечно.“


Извор: Мospat.ru