Type Here to Get Search Results !

Канонска Украјинска црква дели храну лицима у невољи и пострадалима


Током лета, када добровољци нису могли да стигну до Светоуспенске Свјатогорске лавре због сталних непријатељстава, мештани су поделили оно мало што су имали са монасима и избеглицама које су се тамо склониле. А последњих недеља манастир добија хуманитарну помоћ од епархија широм Украјине. Сада је манастиру драго што може да се одужи мештанима који су им помогли да преброде невоље.


У петак, 21. Октобра 2022, по благослову митрополита свјатогорског Арсенија, игумана манастира, мештанима су подељени пакети са храном, саопштавају из манастира monastery reports.

Сваки пакет садржи кромпир, житарице, шећер, супу из конзерве, рибље конзерве и сунцокретово уље. Братија је јуче разделила и хлеб мештанима. Мештани су у сузама захваљивали манастиру на љубави и помоћи.

Такође, 21. октобра на тргу испред Саборне цркве Покрова Пресвете Богородице у Запорожју раздељена је хуманитарна помоћ вишедетним породицама, инвалидима, интерно расељеним лицима и другима који оскудевају.

Укупно је 300 породица из града Запорожја добило помоћ коју је обезбедила Фондација Вадима Новинског, саопштава Епархија запорошка.

„Милосрдни Господ никада не оставља своја чеда, већ их у тешким часима доводи на место где ће свако сигурно наћи уточиште и помоћ – у Цркву Божију. Овде је срж милосрђа, љубави и саосећања“, истиче Његово Високопреосвештенство митрополит запорошки Лука.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com