Type Here to Get Search Results !

На београдском Сајму књига специјални попуст на монографију презвитера др Оливера Суботића "Тесла: Духовни лик"

Капитално дело презвитера др Оливера Суботића "Тесла: Духовни лик", за време трајања београдског Сајма књига, од 23. до 30. октобра 2022. године, на штанду издавачке куће "Бернар", могуће је купити са специјалним попустом од 30%. Опширније о наведеној монографији прочитајте на званичној интернет страници: https://www.tesla-duhovni-lik.rs 

* * *

Повезан садржај:

Задужбина која афирмише лик и дело Теслиних предака

Како су родитељи од Тесле створили генија?

О духовном лику Николе Тесле у Сједињеним Државама

Презвитер др Оливер Суботић: Тесла – на мајку генијалан, на оца милосрдан

Презвитер др Оливер Суботић: Духовни лик Николе Тесле и наше време

У Зајечару представљена нова књига презвитера др Оливера Суботића "Тесла - духовни лик"

Подсећамо, у једној међу првим изјавама о својој новој књизи презвитер др Оливер Суботић је указао да је идеја приликом писања ове књиге била да се што је могуће реалније осветли лик Николе Тесле, не његов научни допринос који је итекако добро познат, већ Тесла као личност, у што је више могуће димензија. 

Оно што је идеја је да се на основу података и докумената који су аутентични, доступни, проверљиви, његови аспекти личности, пре свега религијски, филозофски погледи, животна етика, ставови о друштву, патриотизам, миротворство итд, разјасне и што детаљније опишу. Идеја књиге је, дакле, била да се уради систематизација све те грађе, да се обухвати оно што до сада није било обухваћено или није било довољно истражено и да се да допринос на овом пољу,
подсетио је тада отац Оливер Суботић, указујући на значај књиге која филигрански и недвосмислено предочава духовни лик Николе Тесле.

* * *

У уводној речи за монографију "Тесла: Духовни лик", блаженопочивши патријарх српски Иринеј је, између осталог, записао: 

Захваљујући плодотворном труду свештеника Оливера Суботића, преточеном у изузетној монографији под насловом ТЕСЛА: Духовни лик, у прилици смо да се упознамо са хришћанским особинама Николе Тесле.

Рубрика