Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Да љубите један другога


У среду, 2. новембра 2022. године, када Црква Христова молитвено прославља светог великомученика Артемија Мисирца првог војводе цара Констанитина Великог, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког и Црноречког у Бресници.


Звучни запис беседе


Епископу су саслуживали: протојереј Саша Антонијевић старешина храма, јереј Милош Ђурић и ђакон белошевачке Лазарице Немања Стојковић. За певницом је појао протојереј Драгослав Милован, док су чтецирали вероучитељи Стефан Радисављевић и Марко Гаљак.

Након прочитане јеванђељског штива верном лаосу се надахнутом беседом обратио Владика Јован: Духовна љубав је тако силна да она не иступа ничему већ увек влада душом оног кога љуби. Знак истинске љубави јесте како кажу Свети Оци да се веселимо спасењу другога човека. Да се веселимо њиховом спасењу а да тугујемо када видимо да се људи спотичу. Та љубав увек је тако жалостива и милостива. Права љубав осећа бол другога и моли се за другу особу. Све вам ово говори да треба да будемо повезани љубављу. Браћо и сестре, љубав Хритова је претежнија од свакога знања. 


Извор: Епархија шумадијска