Type Here to Get Search Results !

Епископ Давид: Највећа је радост бити записан на небесима

 На дан када наша света Црква слави Светог Архангела Михаила и сабор сила бестелесних, Његово Преосвештенство епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Литургију у храму посвећеном Војводи небеских сила—Михаилу Архистратигу у селу Лукавац надомак Крушевца. Прослава је започела у навечерје празника када је Епископ началствовао празничним бденијем у саборном храму Светог Георгија.


Орадошћени благодаћу празника, верни народ парохије вучачко—пепељевачке сабрао се у великом броју, упркос киши, да у порти Храма светог Архангела дочека свог Архијереја и да учествује у Светој Литургији. Саслуживали су протојереј Владица Столић, архијерејски намесник крушевачки, протојереј-ставрофор Милорад Пршић, надлежни парох, протојереј Добривоје Годић, пензионисани парох ове парохије и ђакони Душан Југовић и Ненад Матић. По прочитаном Јеванђељу Епископ је надахнуто говорио о сили и моћи Светих Архангела и о њиховом војевању за истину Божију подсетивши све присутне да је највећа радост управо она речена у Јеванђељу—бити записан на Небесима.

На концу Свете Литургије Епископ је благословио славске дарове, а затим прочитао молитву за светињу брака и породице. Славље је настављено уз разговор и песму у црквеној сали, где је за све верне припремљено послужење трудом пароха и овогодишњих колачара.


Извор: Епархија крушевачка