Type Here to Get Search Results !

Празник иконе Пресвете Богородице Казанске у Подворју Српске Цркве у Москви


Празник иконе Пресвете Богородице Казанске, којој је посвећен десни олтар Петропавловског храма Подворја Српске Православне Цркве у Москви, свечано је обележен 4. новембра 2022. године светом архијерејском Литургијом којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније, викар Патријарха српског.


Саслуживали су архимандрит Александар (Котов), протојереј Дмитриј Калашников, јереј Олег Вишински, јереј Анатолиј Саливончик и ђакон Владислав Соколов. На богослужењу је одговарао хор под руководством диригента Људмиле Черкасове. Након Литургије, испред чудотворне иконе Пресвете Богородице традиционално је служен молебан.

Владика Антоније је одржао кратко слово у којем је окупљеним верницима честитао велики празник, нарочито заблагодаривши на њиховим молитвама за његово оздрављење. Владика је подсетио да се у Русији истог дана обележава Дан јединства народа, што је у данима великих искушења итекако важно и неопходно.

У вези са обележавањем значајног јубилеја сабрата Петропавловског храма протојереја Дмитрија Калашникова, његовог 50. рођендана, епископ Антоније је оцу Димитрију уручио на дар напрсни крст.


Извор: Еpantonije.com