Type Here to Get Search Results !

Антиохијски Патријарх Јован X примио је представника Руске Цркве и руског амбасадора


Његово Блаженство Патријарх Велике Антиохије и целог Истока Јован X примио је 25. новембра у својој резиденцији у Дамаску представника Руске Православне Цркве архимандрита Филипа (Васиљцева) и изванредног и опуномоћеног амбасадора Руске Федерације у Сирији А. В. Јефимова.


Састанку су присуствовали и Тимофеј Боков, први секретар Амбасаде Руске Федерације у Сиријској Арапској Републици, и Олег Попков, други секретар Амбасаде.

Поздрављајући госте, Његово Блаженство Патријарх истакао је да му је драго што види репрезентативну заједничку црквену и световну делегацију, преноси сајт Представништва Руске Цркве у Дамаску.

Његово Блаженство је замолио да она пренесе братски поздрав Његовој Светости Патријарху московском и целе Русије Кирилу и истакао да се Антиохијска Патријаршија стара о одржавању добрих односа између Антиохијске и Руске Православне Цркве.

Током дугог и садржајног разговора размотрена су питања сарадње Антиохијске Православне Цркве, Представништва Руске Православне Цркве и Амбасаде Руске Федерације у Сирији. Његово Блаженство Патријарх Јован говорио је о подршци Руске Цркве од стране Антиохијске Патријаршије на међународним скуповима, посебно на Светском савету цркава. Његово Блаженство је такође указао на потребу јачања међуправославног јединства у тешким околностима савременог света.

Архимандрит Филип је Његовом Блаженство Патријарху Јовану поклонио комплет евхаристијског посуђа и дискове са црквеним песмама у извођењу хора Подворја Руске Православне Цркве у Либану.


Извор: Мospat.ru