Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије примио у посету студеничког игумана


Игуман манастира Студеница архимандрит Тихон поклонио се моштима Светог Петра Цетињског, десници Светог Јована Крститеља и честици Часнога Крста, светињама које се чувају под сводом Цетињског манастира.


Од братије манастира на челу са игуманом протосинђелом Пајсијем дочекан је са братском љубављу и највишим почастима које и припадају игуману царске лавре Студенице – мајке српских цркава, како се именује у свим средњовековним повељама и документима и као чувару гроба Светог Симеона Мироточивог и ћивота Светог Стевана Првовенчаног, првог српског краља и његове мајке Анастасије.

У Митрополитском дому студеничког игумана поздравио је Митрополит Јоаникије са уважавањем као и његову пратњу монаха Силуана и протојереја-ставрофора Далибора Милаковића, који је одређен од братства Саборног храма Васкрсења да побрине током боравка у Црној Гори.

Током подужег разговора Митрополит и студенички игуман разменили су мисли и искуства из савременог духовног стања монаштава и монашког подмлатка на ширим просторима српских земаља.


Извор: Митрополија црногорско-приморска