Type Here to Get Search Results !

Божић у Врању; богослужио Епископ Пахомије


У Саборном храму Свете Тројице у Врању, дана 7. јануара 2022. године, такође је свечано прослављен један од најрадоснијих хришћанских празника - Божић. Прву Свету Литургију у поноћ служио је протојереј-ставрофор Љубиша Гачић уз саслужење ђакона Немање Тасевског.


У јутарњим часовима свету Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије уз саслужење протојереја-ставрофора Александра Јовановића, протонамесника Ведрана Костића, јереја Стефана Лукића и ђакона Миодрага Наумовића.

У току Литургије прочитана је Посланица Његове Светости Патријарха српског Г.Г. Порфирија.

Након прочитане посланице Епископ Пахомије обратио се архипастирском беседом, говорећи о смислу празника Божића, честитавши празник свим православним верницима и свој пуноћи богомспасаване Епархије врањске.

На крају Литургије, Епископ Пахомије је благословио ломљење Божићне чеснице. Ове године су принесене две чеснице, једна са златним и једна са сребрним новчићем. Сребрни новчић је освојио Богдан Стојиљковић из Врања, а златни Јаков Стојиљковић из Ниша. Нека би Господ дао да у њиховим домовима увек буде мира Божијег и Његове благодати, како би га могли сада славити у све векове!


Извор: Епархија врањска