Type Here to Get Search Results !

Божић у Краљеву; богослужио Епископ Јустин


Слава на висинама Богу, на земљи мир, међу људима добра воља! Тако смо заједно са ангелима на небесима певали на вечерњем богослужењу и паљењу Бадњака, а у поноћ смо на Светој Архијерејској Литургији коју је служио Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин, торжествено прославили долазак Богомладенца Христа у овај свет.


Његовом Преосвештенству саслуживали су архимандрит Дамјан (Цветковић), протојереји Радоја Сандо, Дејан Марковић и Александар Јевтић, војни свештеник Владимир Благојевић, као и ђакон Стефан Симић. Хор нашега храма наступао је под диригентском палицом проф. Драгане Манојловић, док је певницу предводио протопсалт Иван Трајковић. Наравно, ово литургијско сабрање не би било тако торжествено да на њему није било присутно мноштво верног народа, који је од најмањег до највећег на овај празник дошао у великом броју и приступио Светој Чаши. Посланицу Патријарха српског Господина Порфирија је, по благослову нашега Владике Јустина, прочитао старешина храма протојереј Радоја Сандо.

Данас смо се на евхаристијском сабрању видљиво сјединили са Оним кога су незнабошци само наслућивали, пророци псалмопојци предвидели, праоци прасликовали, а народи чекали. Испуњење пророштава и чекање народа – Оваплоћени Логос Божији, дошао је међу људе да нас учини синовима и кћерима Божијим. Стога, са поносом честитајмо данас једни другима празник Христовог Рођења традиционалним српским поздравом: МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!


Извор: Епархија жичка