Type Here to Get Search Results !

Представници Руске духовне мисије честитали Божић Патријарху јерусалимском Теофилу


Дана 8. јануара старешина Руске духовне мисије у Јерусалиму архимандрит Александар (Јелисов) у пратњи чланова Мисије игумана Никона (Головка), јеромонаха Дометијана (Маркарјана) и јеромонаха Атанасија (Букина) учествовао је у традиционалном пријему, који се сваке године одржава у Великој престоној сали Јерусалимске Патријаршије у част празника Рођења Христовог.


Пријем је предводио Његово Блаженство Патријарх Светог града Јерусалима и целе Палестине Теофил III.

Пријему су присуствовали конзул Грчке у Јерусалиму Евангелос Влиорас, епископи Јерусалимске Православне Цркве, братство Гроба Господњег и бројни представници хришћанских заједница које говоре грчки и арапски језик у Јерусалиму.

Како је саопштила прес-служба Руске духовне мисије, Његово Блаженство Патријарха Теофила и госте пријема поздравио је хор студената Сретењске богословске академије предвођен Илијом Ведишчевом који певао божићне и обредне песме.

Архимандрит Александар (Јелисов) пренео је Његовом Блаженству поздраве Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила и митрополита волоколамског Антонија, председавајућег Одељења за спољне црквене псолове. Затим су сарадници Мисије уручили Његовом Блаженству божићне поклоне.


Извор: Мospat.ru