Type Here to Get Search Results !

Министарство спољних послова Русије било је домаћин годишње Божићног ручка уз учешће званичних представника цркве


Дана 30. јануара у Дому за пријем Министарства спољних послова Русије одржан је Божићни ручак, који се одржава сваке године на позив руководства Министарства спољних послова Русије.


На страни Цркве присуствовали су: митрополит волоколамски Антоније, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, протојереј Николај Балашов, саветник Патријарха московског и целе Русије, архимандрит Филарет (Булеков), заменик председавајућег ОСЦП-а, заменик председавајућег ОСЦП-а протојереј Николај Лишчењук, заменик председавајућег ОСЦП-а Игор Јакимчук, секретар ОСЦП-а за послове у иностранству протојереј Сергиј Звонарјов, секретак ОСЦП-а за међухришћанске односе јеромонах Стефан (Игумнов), секретар ОСЦП-а за институције у иностранству ђакон Сергиј Калашњиков. На страни МСП Русије државни секретар, заменик министра спољних послова Е. С. Иванов и низ високих званичника МСП-а.

Током ручка, који је протекао у топлој атмосфери, разматране су теме сарадње Руске Православне Цркве и Министарства спољних послова Русије, заштите права верника у различитим регионима света, подршке сународницима у иностранству, као и верски аспекти међународних односа.

На крају састанка митрополит волоколамски Антоније и Е. С. Иванов разменили су поклоне. Председавајући ОСЦП-а је уручио и поклоне осталим учесницима, који су представљали Министарство.


Извор: Мospat.ru