Type Here to Get Search Results !

Епископ Алексеј: Ништа нема важније од сусрета са Христом


Његово Преосвештенство викарни Епископ хвостански г. Алексеј служио је у недељу 33. по Духовима, 29. јануара 2023. године, свету архијерејску Литургију у храму Светог Преображења Господњег на Пашином брду. 


Звучни запис беседе


Преосвећени Владика је у току свете Литургије, на којој су му саслуживали свештенослужитељи из АЕМ, рукоположио ђакона Драгана Симикића у чин презвитера. Владика Алексеј је, изразивши своју радост због овог сабрања, указао да је велику одговорност понео новорукоположени свештеник, који треба "да хода по ватри а да не изгори". 

Протумачивши прочитано јеванђељско зачало Владика је рекао да је "почетак покајања да пожелимо да видимо Христа", баш као што је грешни и ниски растом цариник Закхеј пожелео. Али није важна само жеља него и наш труд да се са Христом сретнемо, наставио је Владика, нагласивши да "за покајање нема чекања, јер не знамо шта нас чека сваког трена". "Ништа нема важније од сусрета са Христом, све друго су трице и кучине", истакао је Епископ Алексеј и додао да је Закхеј тако поступио јер се покајао.


Извор: Радио Слово љубве