Type Here to Get Search Results !

Патријарх Кирил честитао Божић лидерима страних земаља хришћанске традиције


Поводом празника Рођења Христовог и Нове године Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил упутио је честитке лидерима страних земаља хришћанске традиције. Међу адресатима су и председник Републике Србије Александар Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан.


Срдачно честитајући државницима светли празник Христовог Рођења и Нову годину, Предстојатељ Руске Православне Цркве напоменуо је:

Данас се присећамо једног од најважнијих догађаја у историји човечанства: Христос је дошао на земљу да ослободи људе од власти греха и да нам свима да закон по коме је постало могуће градити лични, породични, државни живот и међународне односе на бази љубави, међусобног поштовања и солидарности.

За хришћане широм света Спаситељево Рођење означава посебно време светле радости, топле комуникације и чињења добрих дела: помагање онима којима је то потребно, показивање милосрђа према ближњима, подржавање страдалника и ожалошћених.

Желим Вам добро здравље, душевни мир и великодушну помоћ Христа Животворца у Вашој одговорној служби за добробит народа.


С поштовањем,

+КИРИЛ,

ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ И ЦЕЛЕ РУСИЈЕ


Извор: Мospat.ru