Type Here to Get Search Results !

Стотине младих на прослави Дана православне омладине у Варшави


Овогодишњем обележавању Светског дана православне омладине присуствовао је рекордан број лица, међу којима и велики број гостију из иностранства.


Свечаност је одржана, по благослову Његовог Блаженства митрополита варшавског и све Пољске Саве, од 10. до 12. фебруара 2023. у Варшави. У петак увече, након регистрације учесника, одведени су у Едукативни центар у селу Целестинов, где су уживали у представи „Пут у рај” и концерту традиционалних народних песама бенда Земерва, преноси сајт  Пољске православне цркве.

У суботу ујутру омладина је посетила разна занимљива места у околини Варшаве. Поподне су уживали у концерту грузијског хора Рикхи и бенда Енеј.

Затим је одржано богословско заседање за питања и одговоре, које је отворио Његово Преосвештенство епископ семјатички Варсонофије, који је говорио о теми овогодишње конференције: „Јер где су двојица или тројица сабрани у Моје име, тамо сам и Ја међу њима“.

Суботња вечерња служба служена је у цркви Светог Јована Лествичника у западно кварту Варшаве. Омладина је потом уживала у изложби народног веза под називом „Хвалимо Бога традицијама наших предака“.

Кулминација викенда била је недељна Божанска Литургија, коју је служио предстојатељ Пољске Цркве митрополит Сава са још тројицом архијереја у Саборној цркви Свете Софије у Варшави. После богослужења, архијереји, свештенство и омладина имали су ручак.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com