Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Изаберимо пут Христов јер је он једини спасоносан


Уторак, 7. фебруара 2023. године, на празник Светог Григорија Богослова, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Јован служио је свету архијерејску Литургију у крагујевачком насељу Грошница.


Звучни запис беседе


Епископу су саслуживали: протојереј Срећко Зечевић, архијерејски намесник лепенички, протојереј Срђан Тешић, протонамесник Никола Илић, јереј Ненад Милојевић, јереј Марко Урошевић и протођакон Иван Гашић.

У својој празничној беседи Епископ шумадијски је, између осталог, рекао: Нека би нам Господ дао да молитвама Светог Григорија и ми идемо путем јеванђеља, путем вере православне и да се не колебамо. Немамо потребу да се колебамо јер нам је све дато кроз јеванђеље. Нама је све дато у цркви и немамо потребу да се збуњујемо којим путем идемо. Изаберимо пут Христов јер је он једини спасоносан. Сваки други пут не даје живот вечни већ онај пролазни живот. Нека би нам Господ помогао да останемо на путу Христовом на којем су опстали и наши свети преци. Када су они то испунили, можем и ми само треба да проверимо веру, каква је и у кога верујемо.


Извор: Епархија шумадијска