Type Here to Get Search Results !

Сабрање свештенства архијерејског намесништва колубарског


На празник Светих мученика Севастијских- Младенце, Литургијом Пређеосвећених дарова у Храму Светог Спиридона у Брежђу началствовао је протојереј Милан Ристивојчевић, парох цветановачки, уз саслуживање епархијских свештенослужитеља и молитвено учешће Преосвећеног Епископа ваљевског Г. Исихија.


 По Литургији, свештенство Архијерејског намесништва колубарског је приступило Светој тајни исповести, коју су обавиле старешине манастира Јовања и Лелић, архимандрит Михаило и игуман Георгије.

Живећи у овом свету, сви понекад падамо. Падамо и устајемо уз помоћ Свете тајне исповести. Подвиг поста, мајка Црква нама деци даје да се кроз молитву, пост и исповест очистимо и подигнемо, јер смо сви ми гости овде на земљи и живот нам је дат да би, живећи га, дошли у дом Оца небеског, рекао је у литургијској проповеди протојереј- ставрофор Љубомир Миловановић, парох у Обреновцу.

Кроз неколико поучних прича, отац Љубомир Миловановић указао је на пролазност и пропадљивост свега овоземаљског, истакавши да смо ми деца Светог Саве и да нам је он показао пут личним примером, одбацивши владарска знамења и предавши се подвигу, који води у дом Оца небеског. 

Ми, браћо и сестре, учећи се светлим примерима наше Свете Цркве, треба да живимо како је Господ рекао:“Тако да се светли светлост ваша међу људима…“ Да живимо према примерима Божјих угодника- истакао је прота Миловановић. 

У данашњем дану прослављамо 40 мученика из Севастије, чији нам пример такође говори да се Вечно царство не може задобити без труда.

Господ рече да ништа не можемо у овом свету чинити без Њега и Његовог благослова. Зато наша мајка Црква, бринући о својој деци, подиже овај барјак светлости, барјак поста, да нас утемељи и учврсти на путу ка дому Оца небеског- поручио је протојереј- ставрофор Љубомир Миловановић, пожелевши браћи свештеницима да им Господ да снаге да истрају на путу подвига и уче народ томе.

Сабрање је заокружено братским састанком и трпезом љубави.


Извор: Епархија ваљевска