Type Here to Get Search Results !

Прослављена слава Епархије шумадијске


У петак, 21. априла 2023. године, када наша Света Црква прославља и празнује Живоносни Источник – Источни петак, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светих Јоакима и Ане у Међулужју.


Овај предивни празник се прославља као слава Епархије шумадијске од 2011. године, а ове године је домаћин било Архијерејско намесништво младеновачко.

У велелепном међулушком храму нашем Епископу је саслуживало двадесет свештенослужитеља и седморица ђакона. Лепоти богослужења допринео је хор крагујевачке Саборне цркве.

Сво свештенство, монаштво и мноштво верног народа из Младеновца и околине је са великом пажњом саслушало беседу нашег Архијереја, а потом се сјединило са Господом. На крају Свете Литургије извршен је чин освећења кољива и резања колача. У порти цркве Светих Јоакима и Ане је било приређено окрепљење након евхаристијског сабрања.

Заједничарење је настављено на трпези љубави у ресторану „Сунчано језеро“ на Марковачком језеру, коју је са љубављу припремило свештенство Архијерејског намесништва младеновачког на челу са Архијерејским намесником младеновачким протојерејерм-ставрофором Жељком Ивковићем. Сви присутни су на дар добили симболичне поклоне у знак сећања на овај торжествени догађај. На самом крају Епископ Јован се захвалио домаћинима и похвалио сваки сегмент овогодишње прославе славе Епархије шумадијске.


Извор: Епархија шумадијска