Type Here to Get Search Results !

Добротворна организација „Православна Африка“ жели да буде самоиздржива


Већ неколико година добротворна организација „Православна Африка“ финансијски помаже православне мисије у Кенији и Уганди.


Један од најважнијих аспеката њеног рада је помагање мисијама, као што су школе и сиротишта, како би постале самоиздрживе. Православни хришћански мисионарски центар Светог Јована Чудотворца отворен је у Кампали, у Уганди, пре годину дана и ради на стварању самоиздрживе групе локалних службеника. Недавно је учињен  још један корак ка самоиздрживости мисије куповином локалне апотеке.

„Православна Африка“ извештава:

„Куповином апотеке Православна Африка проактивно приступа решавању изазова који често ометају напредак мисионарског рада. Овај подухват не само што пружа основну услугу локалној заједници, већ и ствара одржив извор прихода за подршку подухватима мисије. Штавише, овај напредни подухват обезбеђује да ћемо наставити да позитивно утичемо на животе православног народа у околним заједницама, без обзира на спољне економске чиниоце.

О док „Православна Африка“ крчи овај пут ка самоиздрживости, она остаје посвећена свом главном циљу — пружању суштинске подршке православним мисијама у Уганди и Кенији. Куповина апотеке означава значајну прекретницу на нашем путу, оснажиће мисију да напредује у наредним годинама, без обзира на непредвидив међународни економски пејзаж. Својом непоколебивом посвећеношћу и иновативним приступима „Православна Африка“ наставља ће да врши трајан утицај на животе народа Уганде и Кеније, негујући наду и трансформишући заједнице корак по корак.“


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com