Type Here to Get Search Results !

Котор: Запажени концерт хора Преподобне мати Ангелине из Никшића


Наступом хора „Преподобна мати Ангелина“ из Никшића на, као и првог дана, препуном Тргу Светог Луке у которском Старом граду, 30. јуна 2023. године, завршен је први хорски фестивал “У јединству пјесмом срцу”. Црквена општина которска је известила о концерту никшићког хора, у наставку у целости преносимо текст вести.


У име организатора, Српског пјевачког друштва „Јединство“ (1839) Котор, диригент мр Михајло Лазаревић уручио је пригодне захвалнице представницима покровитеља фестивала: потпредсједнику Општине Котор, Синиши Ковачевићу, директору Туристичке организације (ТО) Котор, Јовану Ристићу, предсједнику Српске православне црквене општине Котор, Мишу Секуловићу.

Захвалнице су уручене и диригентима хорова учесника: „Преподобни Рафаило Банатски“ – Зрењанин (диригент мр Сенка Милисављевић), „Свети Стефан Дечански“ – Нови Сад/Сремски Карловци (диригент др Тамара Адамов Петијевић), „Панчевачко српско певачко друштво“ – Панчево (диригент мр Вера Царина) и „Преподобна мати Ангелина“ из Никшића (диригент проф. Ана Бојић).

Наступ младог никшићког хора измамио је бурне аплаузе которске публике, која је присуством на Тргу Светог Луке, показала да је, и поред богате културне понуде у граду током љета, жељна садржаја као што је био онај на вечерашњем репертоару хора „Преподобна мати Ангелина“, који чине српске, црногорске, грчке и руске духовне и световне композиције.

Њихова „лична карта“ су и етно пјесме , како из Црне Горе, тако и из земаља окружења, које публика увијек са одушевљењем испрати.

После концерта, у башти кафане Дојми је за учеснике и госте фестивала приређен коктел.

Завршној вечери фестивала “У јединству пјесмом срцу” присуствовали су предсједница СО Котор Mаја Мршуља и потпредсједник Општине Котор Синиша Ковачевић.

* * *

Све вести везане за хор Преподобне мати Ангелине из Никшића, можете пратити на порталу "Ризница" у посебној рубрици која је отворена у част наведеног хора, а коју можете пратити ОВДЕ. 



Извор: Црквена општина Котор