Type Here to Get Search Results !

Епископ медејски Апостол изабран за новог митрополита Њу Џерсија

Свети и свештени синод Васељенске патријаршије заседао је 24. јула 2023. године и изабрао епископа медејског Апостола за митрополита Њу Џерсија.


Поводом ове значајне одлуке грчки амерички архиепископ Елпидофор је изнео следећа размишљања:

„У свесрдној радости упућујем усрдне честитке Његовом Високопреосвештенству Апостолу на избору за митрополита Њу Џерсија. Молим се Богу да му подари мудрост и изобилне благослове док преузима свештене дужности које му је поверила наша Црква. Митрополит је предано служио нашој Архиепископији као свештеник у Митрополији бостонској, као аминистратор Митрополије Сан Франциска, као главни секретар Светог епархијског синода и као верни и способни чувар литургијских и пастирских пословања Митрополије Њу Џерсија у протеклим годинама. Чврсто сам уверен да ће његови духовни дарови и стечено искуство и знање бити на добро у плодоносном служењу пуном љубави нашим грчким православним парохијама у свештеној Митрополији Њу Џерсија.“

Архиепископ амерички наставља: „Дубоко смо захвални Његовој Свесветости васељенском патријарху Вартоломеју и Светом и свештеном синоду Васељенске патријаршије. Њихова одлука осветљава пут обнове док настављамо да изграђујемо Архиепископију која је све уједињенија, оснажена и посвећена испуњавању своје свете мисије.”

* * *

Како је касније саопштено, устоличење ће бити обављено 16. септембра 2023. године у Саборном храму Светог апостола и јеванђелисте Јована Богослова. 


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com