Type Here to Get Search Results !

Свечана додела диплома студентима Академије светог Андреја у Сиднеју


У недељу, 23. јула 2023. године, у атмосфери духовне радости и емоција, одржана је свечана додела диплома студентима Академије светог Андреја у Сиднеју.


Свећаност уручења диплома одржана је у Саборном храму Благовести Пресвете Богородице у Редферну, где је доксологију служио архиепископ аустралијски Макарије, уз саслужење епископа милитупољског Јакова и епископа магнезијског Христодула, администратора Архиепископије архимандрита Васељенског престола Христофора Крикелиса, као и осталог свештенства. Поред дипломаца, присуствовали су и мнооги чланови академског особља ове високе богословске школе, на челу са ванредним професором и продеканом др Филипом Кариатлисом.

Архиепископ аустралијски Макарије, као пастир и декан Академије, упутио је поучно духовно слово новим дипломцима, који су предодређени да делују у Цркви и друштву. Очински их је подстицао да целог свог живота ходају на начин који је христоподобан, на који год начин одлучили да се посвете и да пружају хришћанско сведочење у друштву. Такође је замолио дипломце да остану у вези са својом духовном Мајком, Академијо светог Андреја, чији је рад постао значајан за духовни напредак Православне цркве у Аустралији.

Потом је архиепископ Макарије доделио дипломе присутним дипломцима и пожелео, сваком понаособ, да Бог благослови њихова дела у њиховом животу и раду. Уследио је скроман пријем у свечаној сали Академије.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Orthodoxtimes.com