Type Here to Get Search Results !

Епископ Пахомије: Вера је да слушамо и да испитујемо оно што је Господ благовестио


У недељу седму по Духовима када наша Света Црква прославља 45 мученика Никопољских и преподобног Антонија Печерског, 23. јула 2023. године, служена је света архијерејска Литургија у Саборном храму Свете Тројице у Врању.


Сабрањем је началствовао Његово преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије уз саслужење протојереја-ставрофора Зорана Трајковића, протонамесника Ведрана Костића, протођакона Мицка Мицковића, ђакона Миодрага Наумовића и ђакона Немање Тасевског.

Владика Пахомије рукопроизвео је господина Новака Јовановића, свршеног теолога и кандидата за војног свештеника у Православној епархији врањској.

- Чули смо ових дана из Светог Јеванђеља о чудима које је Господ учинио људима према њиховој вери. Шта значи вера, драга браћо и сестре? Вера је да слушамо и да испитујемо оно што је Господ благовестио преко пророка и светитеља Божијих, Своје оваплоћење као темељ измирења човечанства са Богом и учвршћивања Његове Цркве. Суштина Његових чудеса јесте ћутање о Његовим делима, док се не испуни све што је требало да се догоди, рекао је у беседи Епископ Пахомије. 


Извор: Епархија врањска