Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион из Пећке Патријаршије: Сестре које овде служе, громогласно сведоче да врата адова ово место неће надвладати


Викарни епископ његове светости партијарха српског Порфирија, Владика Иларион служио је литургију на Петровдан у манастиру Пећка Патријаршија. Саслуживали су парох пећки Драган Радовановић и монахиње Пећке Патријаршије.

Владика Иларион казао је у беседи да ми данас на светом камену стојимо као једна света, саборна и апостолска Црква, а да то гласно сведочи и Пећка Патријаршија.

“Ево и нас на овом камену, стојимо као једна света, саборна и апостолска Црква до дана данашњег, зато што цркву Божију врата адова неће надваладти, она постојано стоји. А посебно то гласно сведочи ова света Црква. Тихо се поје, умилно се поје, тихо се узносе молитве, пали се кандило, али то сведочанство ове свете обитељи, светитеља који под овим сводовима леже, сестра које овде служе, громогласно сведоче о томе да врата адова ово место неће надвладати. Нека би нам Господ Бог дао да заиста уђемо у то коло Светих апостола, оне дванаесторице, у оно коло које се отворило да би примило једнога великог грешника покајника, а то је Свети апостол Павле, кога данас прослављамо”, казао је Владика Иларион.

Литургији су присуствовали верници из Гораждевца и повратничког села Брестовик.


Извор: Радио Светигора