Type Here to Get Search Results !

Сваки девети становник Јужне Кореје је католик


Сваки девети становник Јужне Кореје је католик. - У 15 бискупија широм земље служи око 40 бискупа.


Следећи католички Светски дан младих одржаће се 2027. године у јужнокорејској престоници Сеулу. Папа Фрања је то саопштио у недељу на крају Светског дана младих у Лисабону. У Јужној Кореји Католичка црква стабилно расте већ 20 година. На југу подељеног полуострва број католика порастао је на око 5,86 милиона до краја 2021. године, наводи Ватикан. Сваки девети од садашњих 52 милиона становника Јужне Кореје је католик.

Према извештајима медија, највећи број крштења у текућој деценији био је око 125.000 у години 2014, када је папа Фрања посетио земљу. Више од 1,5 милиона католика живи у Сеулској надбискупији, коју од 2021. године предводи надбискуп Петер Чунг Соон-таик (62). Од 1986. године Сеул такође има парохију која говори немачки.

У 15 бискупија и у војном ординаријату служи око 40 бискупа. После Сеула, следеће највеће бискупије су Сувон, Инчеон и надбискупија Даегу. До децембра – када ће достићи старосну границу – Јужну Кореју ће у Колегију кардинала представљати и један папски електор: Ендрју Јеом Су-џунг (79), надбискуп Сеула до 2021. године.

По донацијама за папин добротворни рад – такозвани Петров пени – католичке бискупије Јужне Кореје су сада на другом месту са еквивалентом од 3,5 милиона евра, иза САД (11 милиона) и испред Италије (2,9 милиона). евра), Бразил (1,5 милиона евра) и Немачка (1,3 милиона)


Превод с немачког редакција портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at