Type Here to Get Search Results !

Кенија: Седам ученика крштено у православној школи

Једна православна школа и друштвени центар у Кенији у последње време шаљу неколико лепих вести.


Отац Антипа Одиамбо из православне хришћанске школе у месту Нгандо и центра за информисање у Најробију, Кенија, са задовољством извештава да је крштено још седам младих лица на недавној Литургије, чиме је повећан број обраћеника у његову паству, иначе ученика школе.

Уз ова крштења, отац је добио великодушну финансијску помоћ од православне цркве свете Марије Египћанке у Розвелу, Џорџија, која ће финансирати израду преко потребне ограде око имања од 10 ари које је купљено донираним средствима 2020. године.

Отац Антипа објашњава да је земљиште прибављено да развија и успоставља мисионарски центар овде у Кенији, у мом селу, где се надамо да ћемо основати сиротиште, школу, капелу и здравствени центар. Такође желимо да почнемо да узгајамо усеве и чувамо стоку ради одрживости и молимо се да нам Бог пошаље помоћ да завршимо посао. Захвални смо на донацији која нам је љубазно послана, и планирамо да отпутујемо у моје родно село и започнемо радове на земљи коју смо пре неколико година стекли милошћу Божјом.   

Отац Антипа и његово особље од 10 наставника отпутоваће ове недеље у Западну Кенију да сами подигну ограду,  чиме ће показати велику жељу и способност за успостављање самоодрживе парохије и мисије.

Самоодрживост и оснаживање локалног становништва да постане економски независно јесте кључни циљ у успостављању и успеху православних мисија,  - подучавање раду и вештини неопходним за олакшање економског развоја и доношење православне вере у села и округе Кеније.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com