Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Хришћанин је вечити ученик Христов


У понедељак четрнаести по Духовима, када наша света Црква прославља светог мученика Агатоника, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светога Саве у крагујевачком насељу Аеродром.


Звучни запис беседе


Преосвећеном су саслуживали: протонамесник Бранислав Матић, протонамесник Немања Младеновић, ђакон Александар Ђорђевић, док су чтецирали богослови: Ђорђе Милутиновић и Милан Михаиловић.

- По чему сеје Христос своју реч? По нашим душама. Ово семе које ми сејемо, пшеницу, кукуруз, шта прво мора да урадимо? Прво морамо да обрадимо њиву где ћемо да сејемо то семе. Ако семе бацимо на голу траву, или ледину, неће да никне. Не само што неће да никне и остаће на земљи, доћи ће птице, узеће то семе, док је њива наша душа. Њу треба да изоремо, њу треба да подрљамо да је припремимо да се семе Божије зачне у душама нашим. Драга браћо и сестре семе је реч која пропада када падне међу оне који не слушају реч Божију, рекао је у надахнутој омилији Епископ шумадијски. 


Извор: Епархија шумадијска