Type Here to Get Search Results !

Увођење у дужност ђакона у Каћу


У недељу, 3. септембра / 21. августа 2023. године, у Светосавској дворани Црквене општине у Каћу, где се врше богослужења због реконструкције пода Светониколајевског храма, вечерњим богослужењем началствовао је протојереј Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, уз саслужење ђакона Саве Фана.


По отпусту вечерњег, протојереј Бранислав Мркић, архијерејски намесник новосадски други, прочитао је одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, којом се ђакон Сава Фан поставља за парохијског ђакона при Светониколајевском храму у Каћу. 

Потом је прота Бранислав пожелео новопостављеном ђакону да служи Христу и Цркви Његовој у повереној му дужности. Потом се верном народу обратио ђакон Сава Фан који је заблагодарио Господу и захвалио Епископу бачком Иринеју на указаном поверењу. 

На самом крају, у име свештеног братства и верног народа у Каћу, присутнима се обратио протојереј Александар Брашанац, настојатељ Светониколајевског храма, који је пожелео добродошлицу и плодоносан рад новопостављеном ђакону.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке