Type Here to Get Search Results !

Редакција портала "Ризница": Срећан и Богом благословен почетак нове школске године


Редакција информативно-катихетског портала "Ризница", свим ученицима и њиховим трудољубивим професорима и учитељима, жели срећан и Богом благословен почетак нове школске године. 


Почетак нове школске године прилика је да са љубављу узнесемо молитву Господу да благослови све професоре и учитеље, а да њиховим ученицима просветли ум и срце, како би учећи се науци и напредовању у врлини, узрастали у меру раста висине Христове. 

Редакција информативно-катихетског портала "Ризница" уз молитвену честитку поводом почетка нове школске године, подсећа на рубрике у којима је посебна пажња посвећена деци која се са љубављу уче науци Божјој на часовима Православног катихизиса - Верске наставе: 

ВЕРСКА НАСТАВА

Материјал за верску наставу - средња школа

Помоћни наставни материјал за верску наставу (текстови, квизови, видео-материјали)

Додатна литература

Богословље

Тумачење Литургије

Тумачење Јеванђеља

Писана реч

Поезија

Изабери веронауку!

Вести - Верска настава

* * *

Молитва пре учења

Свеблаги Господе, пошаљи нам благодат Твог Светог Духа да оснажи наше духовне силе, да би пазећи на учење које нам се предаје порасли Теби, нашем Творцу на славу, родитељима на радост, а Цркви и отаџбини нашој на корист.

* * *

Молитва после учења

Благодаримо Ти, Творче, што си нас удостојио Твоје благодати те смо примили учење. Благослови наше старешине, родитеље и учитеље који нас воде поѕнању добра, и дај нам силу и моћ да продужимо ово учење.