Type Here to Get Search Results !

У Минској духовној семинарији приказана сабрана дела равноапостолног Николаја Јапанског

По благослову патријаршијског егзарха све Белорусије, митрополита минског и заславског Венијамина, у Минској духовној семинарији, 30. октобра 2023. године, одржано је представљање дела равноапостолног Николаја Јапанског.


Свечаности су присуствовали игуман Успенског Жировичког манастира, архиепископ новогрудочки и слонимски Јуриј, архиепископ владикавкаски и алански Герасим, ректор Минске духовне смеинарије протојереј Виктор Васиљевич, председник Синодалног одељења Белоруске православне цркве о породичним питањима, заштити материнства и детињства, старешина храма светог Николаја Јапанског у граду Минску протојереј Павле Сердјук, гости из реда учесника научног и уређивачког савета издања, наставници и ученици Семинарије.

По доласку у Жирович уважени гости су се поклонили светињама манастира и посетили храм Света Три Јерарха Минске семинарије, где их је дочекао ректор. Протојереј Виктор Васиљевич уручио је гостима спомен-значке поводом 75- годишњице прве обнове Минске духовне семинарију.

Презентација је одржана у свечаној сали Семинарије. Главни циљ је да прошири интересовање за дела равноапостолног Николаја у Јапану, као и да прикаже дубоку духовну и историјску везу овог славног мисионара са великим сином белоруске земље, првим конзулом Руског царства у Јапану, дипломцем Минске духовне семинарије И.А. Гошкевичем.

Пројект су представили чланови научног и уређивачког одбора зборника, који су потом говорили.


За портал "Ризница" с руског превео протођакон Радомир Ракић


Извор: Рatriarchia.ru