Type Here to Get Search Results !

Активности добротворне установе Епархије шабачке „Свети Филарет Милостиви“


Епископ Јеротеј благословио рад полазника обуке за телефонске саветнике Добротворне установе Епархије шабачке „Свети Филарет Милостиви“


Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј посетио је 3. новембра 2023. године, у парохијском дому Саборне цркве у Шапцу, полазнике петодневне обуке за телефонске саветнике, коју организује Добротворна установа Епархије шабачке „Свети Филарет Милостиви“.

Преосвећени Владика је благословио рад и трудбеништво полазника обуке и њихових ментора. Изражавајући захвалност и радост што у овом тешком времену схватамо колико је важна утешна реч према ближњем, Епископ Јеротеј је позвао сабране да са великом љубављу и одговорношћу обављају поверену им службу.

Програм обуке похађају епархиоти Епархије шабачке, тј. стручна и оспособљена лица: психолози, педагози, лекари и теолози. Сви они су већ  ангажовани у помагању људима на различите начине, а у свом досадашњем раду имају  богато искуство. Поред стручности и високог степена емпатије и социјалне одговорности, сви полазници обуке су црквени људи који смисао живота проналазе у Светој Литургији. Обуку за овај вид подршке потребитима воде оспособљени психолог и социјални радник Центар за заштиту одојчади, деце и омладине из Београда. Са својим великим искуством у раду, традицијом установе дугом преко 150 година, они преносе нова знања, али и размењују искуства са полазницима ове обуке.

Почетак рада ове харитативне делатности у Епархији шабачкој, као и сарадња Цркве и других социјалних и образовних установа, потврда су спремности друштва да одговори на сложене духовне и социјалне изазове који се морају решавати повратком почетку тј. Речи која је Љубав.


Извор: Епархија шабачка