Type Here to Get Search Results !

Епископ Фотије примио у посету Епископа Назарија


Његово Преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије састао се данас у Бијељини са Епископом кузњецким и никољским Назаријем, а у срдачном разговору дотакнуте су многе теме које се тичу духовних веза братског руског и српског народа.


Епископ Фотије је изразио велику захвалност на помоћи коју Руска Федерација и Руска православна црква пружају Епархији зворничко-тузланској, посебно нагласивши учешће Русије у обнови Манастира светог Александра Невског у Угљевику и Манастира блажене Матроне Московске у Ритешићу.

Владика Назарије је више пута боравио у Србији и Црној Гори, а ово му је прва посјета Републици Српској. Поводом за посјету Српској цркви је промоција његове двотомне публикације ''Наслеђе Светог Саве. Поклоничко путовање светињама Српске Православне Цркве'' у издању издавачке куће Светотројичне Александро-Невске лавре у Санкт Петербургу.

Управо из ове лавре, којом је пуних 27 година, до августа ове године руководио владика Назарије, је недавно у Угљевик стигао дио моштију Светог Александра Невског уз благослов Руске православне цркве.

Пријему је присуствовао и Борис Станишић, угледни бијељински привредник, власник Етно села ''Станишићи''.

 

Извор: Епархија зворничко-тузланска