Type Here to Get Search Results !

Чин за повратнике Православљу служен у Молдавији


На Академији православног богословља Молдавије у Кишињеву недавно је савршен обред повратка у Православну цркву за лица која су се покајала за отпадништво.


Обред је служен за лица који су напустила Цркву и отишла у баптистичке и пентекосталне групе, али су се касније одрекла јереси и поднела молбе за повратак у свој дом у Православној цркви, наводи Академија.

Отац Октавијан Соломон, начелник Одељења за мисионарство и сектологију, и неколико студената Академије обавили су обред у који спада одрицање од јереси и обновљање благодати другим миропомазањем.

„Радосно поздрављамо овај повратак вери и охрабрујемо све оне који желе да следе пример ових хришћана, да се обрате свештеницима мисионарима наше установе ради претходног упућивања у веру“, пише Академија.

Теме катихизиса су поштовање анђела, светитеља и икона, име Божје, однос Светог писма и Светог предања, Света Тројица и Христово божанство у Писму, помен упокојенима, стање душе после смрт, хришћанин као богочовечанска установа, дело Светог Духа у светим тајнама Цркве, крштење новорођенчади и друго.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com