Type Here to Get Search Results !

Апликација манастира Преподобног Прохора Пчињског


Благословом Његовог Преосвештенства епископа врањског г-дина Пахомија и уз подршку Министарства културе РС завршена је мобилна мултимедијална апликација која има за циљ представљање манастира Свети Прохор Пчињски, најстаријем манастиру СПЦ, који је недавно прославио 950 година свог постојања.


Апликација омогућава мултимедијалну презентацију културне и архитектонске баштине манастира на мобилним уређајима. Апликација представља интеграцију текста, фотографија, виртуелних шетњи, као и видео материјала снимљеног помоћу дрона. Представљени су подаци који говоре о историји манастира, његовој архитектури, фрескосликарству, галерија слика...

Електронски водич је реализован модуларно тако да се његов садржај може допуњавати. Могуће је увођење и других страних језика.  Апликација може да се бесплатно преузима са Google Play односно App Store дистрибуционих платформи зависно од оперативних система паметних телефона или таблет рачунара Android.

Мирослав Ивановић је аутор апликације и визуелних садржаја, Драган Тадић руководилац пројекта, а архимандрит Методије Марковић консултант на пројекту.

Апликација је за преузимање доступна ОВДЕ.


Извор: Епархија врањска