Type Here to Get Search Results !

Патријарх Кирил свештенослужио у Успенском Саборном храму Московског Кремља

Дана 8. јануара 2024. године, на дан после празника Рождества Христова, Саборног храма Пресвете Богородице, на дан сећања на праведног Јосифа Обручника, цара Давида и Јакова, брата Господњег по телу, Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил служио је свету Литургију у Патријаршијском Успенском Саборном храму Московског Кремља.


По доласку у Успенски сабор, Предстојатељ Руске Православне Цркве поклонио се моштима светог Филипа, митрополита московског и целе Русије, чудотворца.

Међу верницима је био и једанаестогодишњи Лука Штукалин, са родитељима свештеником Јованом и мајком Јулијом Штукалин. Дан раније приређен је сусрет Патријарха Кирила и Луке, који је допутовао у Москву на позив Његове Светости за божићне празнике из града Волжског Волгоградске области.

У свом обраћању на крају сабрања, Патријарх Кирил је захвалио учесницима покрета патријарашких добровољаца, и, поред осталог, рекао: „Заиста ценим посао који радите у славу Божију. Време проводите на прави начин јер оно што радите обликује вашу личност, карактер и, наравно, умногоме јача вашу веру. Драго ми је што смо се данас помолили са вама. Нека благослов Божији остане на вама, на вашој породици и пријатељима и да вас учврсти на животном путу". 


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru