Type Here to Get Search Results !

Богојављење у Кованлуку

На дан када наша Света Црква молитвено прославља Крштење Господа Исуса Христа и чудесну пројаву Свете Тројице на реци Јордану, Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Цркви Светог Василија Острошког у Кованлуку.

Већ у раним јутарњим часовима Храм Светог Василија био је испуњен мноштвом верујућег народа и деце који су овог сунчаног и топлог јануарског јутра дочекали свог духовног пастира Владику Јустина.

На молитвеном сабрању Владици су саслуживали: Архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић, старешина Храма Светог Василија Острошког протојереј Иван Радовановић, протојереј Марко Петровић и ђакон Стефан Симић. Литургијско сабрање својим милозвучним појањем украсили су краљевачки појци.

Преосвећени Владика је празничном беседом надахнуо све присутне и мудрим речима напојио душе своме народу.

На дан када се широм света освећују воде, Владика је са својим саслужитељима извршио чин Великог водоосвећења, осветивши воду на здравље и спасење свих који је са вером и љубављу користе. Након отпуста и молитвеног благодарења Господу, празнична радост настављена је трпезом љубави свештенства и верујућег народа сабраних око свог Архипастира, који је посебну пажњу посветио најмлађима.


Извор: Епархија жичка