Type Here to Get Search Results !

Божић у Крушевцу


Његово Преосвештенство Епископ Крушевачки г. Давид служио је на празник Рођења Богомладенца Христа свету Литургију Василија Великог у Саборном храму св. Великомученика Георгија у Крушевцу.


Саслуживали су свештеници и ђакони саборног храма уз молитвено присуство многобројног верног народа са свих страна.

Појали су теолози и богословци епархије крушевачке заједно са појцима саборног храма.

У току свете Литургије, по устаљеној традицији прочитана је Божићна посланица Патријарха српског Господина Порфирија. Посланицу је прочитао старешина саборног храма, Протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић. Након сједињења са Господом Христом кроз Причешће Светим Даровима вернима се обратио Преосвећени Епископ Давид говорећи о величини празника Божића, који представља испуњење пророчанстава Старог Завета.

По завршеној службе, као и ранијих година уприличен је Божићни програм у организацији Епархије крушевачке, туристичке организације града Крушевца и градске управе града Крушевца. Програм је почео појањем тропара Божића у извођењу дечијег хора, потом поздравом Преосвећеног епископа Давида, а затим су малишани рецитовали божићне песме на велико одушељење родитеља и свих присутних. На крају је свима подељен део Божићне Чеснице.


Извор: Епархија крушевачка