Type Here to Get Search Results !

Православни хришћани марширају за живот од обале до обале


Православни хришћани за живот (Orthodox Christians for Life) позивају православне вернике у САД да се придруже овогодишњим окупљањима на Маршу за живот 19. јануара у Вашингтону, 20. јануара на Западној обали у Сан Франциску, Калифорнија, или неком другом Маршу за живот широм земље.


„Узбуђени смо што представљамо Православље рекордним бројем маршева ове године. Наше придружене групе неће само марширати у Вашингтону, већ ће се придружити и локалним догађањима у више од десет градова“, рекла је Емили Јокум, извршни директор.

„Марширамо у знак солидарности са нашом неправославном браћом и сестрама, као јавни сведоци про-животног става Цркве и посвећености учешћу у про-лајф покрету“, додала је она.

Његово Блаженство митрополит Тихон и овог пута одслужиће молебан за живот уочи националног Марша за живот. Већина осталих скупова такође ће имати богослужења на прави православни начин, уз певање духовних песама док се  ходи заједно. За поједине литије, маршеве одслужиће се и Литургија у некој локалној парохији ујутру пред полазак.

Маршеви који ће овог месеца имати православно присуство поћи ће из ових градова: Сан Франциско, Сан Дијего, Остин, Бојс, Индијанаполис, Тусон и друге.

Поред оваквог јавног сведочења маршом, Православни хришћани за живот су посвећени едуковању и мобилисању православних појединаца да учествују у акцији за живот током целе године молитвом, едуковањем и подршком мајкама у тешким трудноћама.


За наш портал превод са немачког приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com