Type Here to Get Search Results !

Патријаршијски егзарх целе Белорусије састао се са председником Републике Српске


Дана 19. фебруара 2024. године делегација Републике Српске (Босна и Херцеговина), предвођена председником Милорадом Додиком, у оквиру званичне посете Републици Бјелорусији, посетила је Национални спомен-комплекс „Црква-споменик у име Свих Светих и у спомен на жртве које су служиле за спас наше Отаџбине” у Минску.


Делегацију су дочекали Патријаршијски егзарх целе Белорусије митрополит мински и заславски Венијамин и протојереј Теодор Повни, председник Синодалног одељења Белоруске Православне Цркве за сарадњу са световним образовним установама.

Гости су посетили храм, крипту и сталну поставку „Музеј сећања“. Пред учесницима скупа наступио је мушки хор Свих Светих, преноси званични портал Белоруске Православне Цркве.

На крају су учесници разменили поклоне. Председник Републике Српске уписао се у књигу почасних гостију, где је навео да „... наше земље имају сличну трагичну историју, њихове територије су више пута биле поприште крвавих борби. А најважније и најзначајније у садашњем времену јесте да ујединимо залагања Цркве и државе у очувању историјске истине ради будућих генерација...“


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Мospat.ru