Type Here to Get Search Results !

Слава Манастира Сретења у Овчару

На празник Сретења Господњег, 15. фебруара 2024. године, манастир посвећен овом великом празнику у Овчару прославио је славу. Свету Архијерејску Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин.

Преосвећеном Епископу саслуживали су протосинђел Урош, игуман Манастира Увац, протосинђел Стефан, игуман Манастира Згодачице, јеромонах Иларион, сабрат Манастира Преображења, протојереј  Милош Станисављевић, као и ђакон  Стефан Симић. Ово торжествено славље увеличало је  мноштво верног народа, који су дошли да са својим Архипастиром прославе данашњи необичан и тајанствени празник. Учешће у евхаристијском сабрању узели су и представници општинских власти.

У надахнутој беседи Владика је истакао да смисао данашњег празника јесте да нас подсети на тајну спасења. На данашњи дан се сусрећу Нови и Стари Завет. Господ долази да испуни Закон и извршава све што су пророци наговестили. Он Кога не може да смести цела васиона лежи на рукама старца Симеона. Све чини како би нас спасао!

На Светој Литургији причестио се велики број верног народа. Преосвећени Владика је преломио славски колач и честитао мати Нини и њеном сестринству храмовну славу, а након тога уприличена је трпеза љубави.


Извор: Епархија жичка