Type Here to Get Search Results !

Хјустон: Православна непрофитна организација “Фокус” обезбедила кућу за центар за будуће мајке

Огранак православне непрофитне организације ФОКУС Северна Америка, одржао је прошлог маја у Хјустону састанак посвећен отварању центра за трудноћу (помоћ будућим мајкама), након чега су локални верници почели да истражују програме, истражују локације и прикупљају средства.


Према новом извештају Грчке православне архиепископије америчке, ФОКУС Хјустон је пронашао зграду и ускоро ће моћи да отвори преко потребан центар.

ФОКУС (Друштво православних хришћана уједињених да служе) „постоји да служи сиромашнима окупљањем православних хришћанских цркава и супружника у заједници како би им пружили храну, занимање, одећу, разумевање и склониште и другу помоћ за решавање потреба локалних заједница,“ како преноси мисија ове организације.

ФОКУС „ради на решавању крајњег узрока сиромаштва у свету: одвајања од Христа и међусобног одвајања. То чини тако што људима пружа прилику да служе заједно и откривају своје сродство са другима док се баве потребама у својим локалним заједницама.

Организација обезбеђује храну, одећу, склониште и још много тога широм земље, укључујући Кливленд, Минесоту, Детроит, Јужну Калифорнију, Гејтвеј Сити и Западну Централну Пенсилванију.

Захваљујући неуморном труду православне заједнице у Хјустону, ФОКУС-ов нови ресурсни центар за помоћ женама у благословеном стању преселиће се у простор од 1.700 квадратних стопа у кампусу православне школе Свети Константин.

Центар ће понудити помоћ младим породицама и мајкама у области Хјустона, где 27,6% домова воде самохрани родитељи, а 19,5% становништва живи испод границе сиромаштва.

„ФОКУС Хјустон ће оснажити мајке нудећи потрепштине, могућности и смернице.

Директорка ФОКУС-а у Хјустону, Сузан Хадад, рекла је: „Замишљамо заједницу у којој будуће мајке и нове мајке и њихова деца могу да искусе Христову безусловну љубав кроз окружење које подржава, прихвата и саосећа.


Приредила редакција портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com